úterý 29. října 2013

Baletní posilování

 V dnešním článku (opravdu to píšu ještě v pondělí :) ) bych se chtěla zaměřit na posilování, které by nemělo být opomíjeno, myslí-li to tanečník vážně.
 Trénování jen dvakrát týdně na tréninku nestačí, bohužel. Vzhledem k náročnosti techniky irského tance je třeba trénovat doma. Uvědomuju si, že ne každý má garáž/sklep/místnost na cvičení nebo bydlí v bytě, kde má všude okolo sousedy, takže nemůže stepovat. Ale k posilování nepotřebujete nic než cvičební podložku (já mám jen obyčejnou karimatku) a místo činek dvě půllitrové lahve s vodou.
 V první řadě je třeba přestat se vymlouvat. Výmluva ,,nemám čas'' znamená, že si to buď člověk neumí zorganizovat, nebo je prostě líný. Máte čtvrt hodiny na sezení na Facebooku, půl hodiny na zprávy v televizi? Máte čas posilovat. I čtvrt hodiny posilování dělá rozdíl. 
 Protože osobně moc nemusím klasické posilování, většinou hledám taneční posilování - konkrétně baletní. Ty mají výhodu v tom, že se zaměřují na věci důležité i pro irské tanečníky - například vnitřní břišní svaly a vytáčení nohou.

První bych chtěla představit dvě videa Skotského baletu, na která mě přivedla jedna z mých spolutanečnic. To první je zvlášť dobré na vytáčení nohou, druhé je skvělé na posilování celého těla. Scottish ballet má ještě další videa, ale ty mi nepřijdou pro irský tanec natolik výhodné, abych je zařadila do výběru. :)
(Youtube se nechce kamarádit - link na první - Core de Ballet a na druhé - Summer fit)

Druhá dvě jsou od Mary Helen Bowers - musím ale upozornit, že minimálně to první je velice náročné :)

Total Body Sculpt Workout




Lean Legs & Buns Workout

Další virtuální trenérka sice nemá s baletkou nic společného, nicméně cvičení inspirované tréninkem Natalie Portman pro Černou labuť nějaké ty elementární baletní prvky používá a je dostatečně zábavné. :)



Další videa lze najít pod tagem ballet workout na Youtube. A nezapomeňte se pak protáhnout :)




Žádné komentáře:

Okomentovat